Grundfos

Tudták, hogy Grundfos a világ egyik legnagyobb dán szivattyú és búvárszivattyú-gyártó vállalata? Szerintem mindenkinek ismerős lehet e név.

2023.05.15
Tovább
 

Kistapolca település szennyvízkezelésének kiépítésében is részt vettünk

A Hidro-Consulting alakította ki Kistapolca korszerű, környezetbarát szennyvízkezelő rendszerét, mely a VP6-7.2.1.2-16 számú Egyedi szennyvízkezelés pályázatból került finanszírozásra. A 2020-ban végrehajtott fejlesztések összesen 39 ingatlant érintettek, melyeknél közműpótló kisberendezéseket helyeztünk el.

2022.02.14
Tovább
 

Természetközeli szennyvíztisztítás

A klímaváltozás egyre inkább felhívja a figyelmet az ökotudatos gondolkodásra, illetve gazdálkodásra. Így egyre jobban népszerűvé válnak hazánkban is a természetközeli szennyvíztisztítási eljárások – köztük a gyökérzónás víztisztítás is.

2021.06.04
Tovább
 

A hagyományos biológiai tisztítás

A szennyvíztisztítás biológiai módszere először Manchesterben jelent meg 1914-ben, de szélesebb körben csak a II. világháborút követően terjedt el. Az aerob eleveniszapos tisztítás a leggyakrabban alkalmazott technológiája a biológiai fertőtlenítésnek.

2021.05.27
Tovább
 

Megvalósult természetközeli szennyvíztisztítás a mintafaluvá vált Bugacpusztaházán

"A természetközeli szennyvíztisztítás módszere nem ismeretlen, Európán belül és a kontinensen kívül is sokan használják, sőt sok tanyasi közegben az emésztőgödröt igyekeznek ilyen alternatív megoldással kiváltani."

2020.11.16
Tovább
 

Egy átlagos családi házat is környezettudatossá lehet varázsolni

Egy családi ház ökotudatossá való átalakítása során arra kell törekednünk, hogy a környezetre gyakorolt káros hatásokat minimalizáljuk. Ezzel nemcsak a környezetterhelést mérsékelhetjük, hanem a fenntartási, üzemeltetési költségeinket is jelentősen csökkenthetjük.

2020.08.05
Tovább
 

250 klímafa ültetésére került sor Pécsen

Számunkra fontos az élhető jövő, így szombaton mi is részt vettünk a gyorsan növő, úgynevezett klímafák ültetésében.

2019.10.22
Tovább
 

Bugacpusztaháza - Természetközeli szennyvíztisztító átadása

Bugacpusztaházán a mintaprojektként megépült természetközeli szennyvíztisztító a tanyavilág szennyvízkezelési problémái mellett a Homokhátság elsivatagosodásának megállítására is megoldást jelenthet. Így cégünk büszkén vállalta a gyökérzónás szennyvíztisztító tervezését és kivitelezését.

2019.09.20
Tovább
 

Az egyén szerepe a klímavédelemben

A klímaváltozás mindannyiunk felelőssége, így mindenkinek tenni kell azért, hogy megfékezzük hatásait. Helytelen hozzáállás, ha azt gondoljuk egyedül nem tudunk tenni semmit a klímavédelem érdekében. Hiszen fogyasztási szokásaink, mindennapi döntéseink is hatással vannak a környezetünkre.

2019.05.08
Tovább
1