Nyomott szennyvízelvezető rendszerek

2021.07.09

A szennyvízelvezető rendszerek között a gravitációs és a nyomott rendszereket különböztethetjük meg. A következőkben az utóbbi típusba tartozó átemelő és áramlásmérő aknákat és azok legfontosabb előnyeit fogjuk bemutatni.

Átemelő akna

Kínálatunkban ROMOLD műanyag átemelő aknák is megtalálhatóak, melyek tökéletesek arra, hogy helyettesítsék a hagyományos betonaknákat. A műtárgyak környezetbarát polietilén anyagból készülnek, mely ellenáll a szennyvíz és a talaj okozta eróziónak. Ezeket az aknákat olyan helyeken alkalmazzák, ahol a terepviszonyok nem teszik lehetővé a gravitációs szennyvízelvezető rendszerek kiépítését, így ott szivattyúval szükséges a keletkezett szennyvizet a közcsatornába átemelni.

atemelo-akna-RPF-100.jpg

 

Nálunk az alábbi átemelő aknatípusokat találja meg, melyekről bővebb információt olvashat Termékeink közt:

 • RPC 80 DN 800
 • RP 80 DN 800
 • RPF 80 DN 800
 • RP 100
 • RPF 100
 • FP 125
 • FP 150 – FP 360

A ROMOLD műanyag átemelő akna 4 legfontosabb előnye

 1. költséghatékony
 2. abszolút tömörséggel rendelkezik
 3. teljes mértékben vízzáró
 4. környezetbarát

Áramlásmérő akna

A német, műanyag aknákat gyártó cég áramlásmérőket is gyárt, melyeket szintén forgalmazunk. Ezek az aknák DN 1000 és DN 1250 belső átmérőjű aknakamrával és állítható magassággal rendelkeznek. Cégünk a megrendelt áramlásmérő aknákat áramlásmérővel, szerelvényekkel és az aknán túlnyúló csövekkel szállítja, melyek feladata, hogy mérjék az elfolyó szennyvíz mennyiségét.

romold-aramlasmero-akna-rajz.jpg

 

A ROMOLD műanyag áramlásmérő akna 4 legfontosabb előnye

 1. állítható magasságú
 2. kiváló anyagminőségű
 3. teljes mértékben vízzáró
 4. környezetbarát

Amennyiben kérdések merülnek fel Önben, keresse bizalommal Szaktanácsadó mérnökeinket, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.