Gravitációs és nyomott szennyvízelvezető rendszerek és berendezéseik

2021.07.22

A szennyvízelvezető rendszerek gravitációs és a nyomott típusait különböztethetjük meg, melyeket a következőkben ismertetünk.

Gravitációs és nyomott szennyvízelvezető rendszerek és berendezéseik

Gravitációs szennyvízelvezető rendszerek

Amikor egy terület szennyvízelvezetésének megoldásán gondolkozunk, arra törekszünk, hogy gravitációs rendszert tudjunk kialakítani. Ezeket a rendszereket úgy kell megépíteni, hogy az aknaközök és a bekötések kamerás csatornavizsgálata bontás nélkül is megoldható legyen. A vízelvezető és –tisztító rendszerbe csatolt műtárgyak lehetnek beton és műanyag aknák is.

A Hidro-Consulting Kft. kínálatában a piacvezető ROMOLD műanyag aknák találhatóak meg. Ezek telepítését minden olyan helyre ajánljuk, ahol elengedhetetlen a teljes vízzáróság, az egyszerű kezelhetőség és a korróziós ellenállóképesség. A ROMOLD aknák sokféle igényt képesek kielégíteni, mert kétféle anyagból, PE és PP műanyagból is gyártják őket. A ROMOLD műanyag aknák az alábbi elemekből állnak:

  1. Kiegészítők
  2. Akna felsőrész
  3. Aknagyűrű
  4. Aknafenék
  5. Energiatörő akna

akna-fedlap.jpg

akna-szukito.jpg

akna-gyuru.jpg

akna-fenek.jpg

 

A ROMOLD műanyag aknák legfőbb előnyei

  • gyors telepítés
  • hosszabbtávú állagmegőrzés
  • alacsonyabb karbantartási költség
  • számos méretosztály
  • tökéletes vízzáróság
  • 100%-ban tiszta alapanyag

Nyomott szennyvízelvezető rendszerek

Sok esetben nem lehetséges a gravitációs szennyvízelvezető rendszer kialakítása, ekkor javasoljuk a nyomott verzió kiépítését. Ennél a megoldásnál a szennyvízátemelők nyomóoldalán nyomóvezetéket alakítanak ki, mellyel segítik a víz áramoltatását a megfelelő irányba.

nyomott-rendszerek-2.jpg

 

Cégünk kínálatában erre alkalmas műanyag aknák is megtalálhatóak. A német ROMOLD műanyag akna gyártó cég áramlásmérő és átemelő aknáit forgalmazzuk. A műtárgyak polietilénből készülnek, így tökéletes megoldást nyújtanak a környezetbarát szennyvízelvezetéshez.

Felkeltettük érdeklődését? A gravitációs és nyomott rendszerű szennyvízelvezetésről további információkat kérhet Szaktanácsadó mérnökeinktől.