ClearFox SBR eleveniszapos szennyvíztisztító rendszerek

2021.06.23

A kommunális szennyvíztisztítás egyik lehetőségét adják a könnyen telepíthető és nagy tisztítási hatásfokú ClearFox SBR rendszerek. A Hidro-Consulting Kft. 4 típusát forgalmazza ezeknek a termékeknek, melyek közül ebben a cikkben a házi és a települési szennyvíztisztító berendezéseket mutatjuk be részletesebben.

ClearFox SBR eleveniszapos szennyvíztisztító rendszerek

ClearFox SBR rendszerek típusai

  • ClearFox QuickOne+ - házi szennyvíztisztító kisberendezés
  • Clearfox SBR Standard kit és Clearfox SBR Retrofitting kit - szennyvíztisztító telepek, települési szennyvízkezelés, szállodák szennyvízkezelése
  • ClearFox SBR Industrial System - ipari szennyvízkezelés

 

ClearFox QuickOne+

A ClearFox® QuickOne+ Európa piacvezető házi szennyvíztisztító kisberendezése. A rendszer 4 LEÉ-ű ingatlanoktól 24 LEÉ-ű ingatlanok, nyaralók, tanyák, vendégházak szennyvízkezelésére alkalmas. A rendszer meglévő betonaknába is telepíthető.

clearfox-rendszer-2.jpg

 

 

ClearFox SBR kit rendszerek

Nagyobb projektek során a Clearfox SBR kit rendszerei telepíthetők. A CleaFox SBR technológiája bármilyen anyagú és alakú tartályba telepíthető. A rendszer 4 és 1000 LEÉ közötti ellátásra alkalmas. Nagyobb volumenű projekteknél egyedileg tervezett rendszerrel szolgálunk.

sbr-kit-rendszerek-hidroconsulting.jpg

 

Picture-ClearFox-SBR-bigger-10pe.pngsbr-retrofitting-kits-2.jpg  

 

https://youtu.be/k2RIej99fVk

 

Az SBR rendszer működése

  1. Töltés
  2. Tisztítás/Levegőztetés
  3. Ülepedés
  4. Csövek visszamosása
  5. Tisztított víz elvezetése

 

Töltési fázis: a szennyvíz az első kamrába kerül, ahonnan a mamutszivattyú a szennyvizet a második kamrába, a bioreaktorba juttatja.

Tisztítási/levegőztetési szakasz: Az SBR reaktorban levegőztető membránok oxigénnel látják el a baktériumokat, támogatva ezzel a mikroorganizmusok általi biológiai tisztítást. Rövid levegőztetési és nem levegőztetési szakaszok (denitrifikáláshoz) váltakoznak, melyet számítógépes szoftver vezérel. Az aktív iszap milliónyi mikroorganizmussal nő, amelyek teljesen lebontják a szennyvizet.

Ülepedési szakasz: Nyugalmi szakasz következik. Az aktív iszap (ülepedés) a vízoszlop aljára süllyed.

Extrakciós szakasz: A tisztított szennyvíz távozik a berendezésből, a leülepedett, aktív iszap visszakerül az első kamrába, és a folyamat megismétlődik a következő adag szennyvízzel.

 

Környezetbarát, energiatakarékos ciklus

A teljes tisztítás körülbelül 7 órát vesz igénybe, azonban energiatakarékos ciklus is létezik, mely során a második, levegőztetési fázist rövidítik le, ami csökkenti a szükséges energiamennyiséget. Így környezetbaráttá válik a folyamat. Ezt követően a program teljesen automatikusan dönti el a beérkező szennyvíz mennyiségétől függően, hogy a normál üzemmódot vagy az energiatakarékos, környezetkímélő szennyvíztisztítási folyamatot folytassa.

 

Legyen szó akár ingatlantulajdonosról, aki a legjobb szennyvíztisztító rendszert keresi otthonába; építőipari cégről, amely megbízható és biztonságos rendszert szeretne telepíteni a projektjéhez; vagy viszonteladóról, aki piacvezető megoldást keres, a ClearFox® SBR szennyvíztisztító rendszerek mindenki számára a lehető legjobb megoldást biztosítják.

 

Szakértőink készségesen állnak rendelkezésére, hogy tanácsot adhassanak meglévő betonakna korszerűsítéséhez vagy a háztartási szennyvíztisztító telepítéséhez.