Aktívszenes szagemisszió csökkentés szennyvíztisztítás során

2021.06.14

Az ivó- és szennyvíz rendszerekben természetes folyamatok során légnemű anyagok oldódnak ki, melyek az egészségre károsak és robbanásveszélyesek lehetnek. Ezek a gázkioldódások kellemetlen szaghatással is járnak. Fontos, hogy ezt a szag- és gázemissziót olyan szintre csökkentsék a szennyvíztisztítás során, mely sem a környezetre, sem az emberi szervezetre nem veszélyes.

Aktívszenes szagemisszió csökkentés szennyvíztisztítás során

Aktívszenes víztisztítás

Az aktívszén tisztító hatását évszázadok óta ismerik az emberek és alkalmazzák. Az egyik leghatékonyabban működő vízszűrő anyag, mely szinte minden szennyvíztisztító rendszerben megtalálható. Nagyméretű felületének köszönhetően magához köti a szennyeződéseket, de a víz ásványianyag-tartalmát nem csökkenti. Az aktívszén adszorpciós képességének köszönhetően gázok megkötésére is alkalmas, azonban amiatt, hogy felületével fogja fel a káros gázokat és szagokat, egy idő után elhasználódik, amikor nem marad szabad terület a szén felszínén. Ezért nagyon fontos, hogy hosszú távon cserélni szükséges a szennyvíztisztító berendezésekben az aktívszén tartalmat, hogy a szűrőrendszerek hosszútávon is hatásosan működhessenek.

aktivszen-szurok-1.jpg

 

ROMOLD aktívszén szűrő

A ROMOLD aktívszén szűrő gázmegkötő képessége függ a felhasznált aktívszén anyagától és mennyiségétől. A módosított aktívszén használatának köszönhetően a ROMOLD aktívszénszűrős filter képes nagymennyiségű hidrogén-szulfidot, ammóniát és egyéb szagos és káros gázokat megkötni.

aktivszen-szurok-2.jpg

 

Telepítéséről részletesebb információkat a Termékek közt találhat.

A ROMOLD aktívszén szűrős gázmentesítés előnyei

  • több aknakialakításhoz is alkalmazható
  • egyszerű telepítés
  • telepítést követően azonnali hatás

 

További kérdés esetén keresse bizalommal Szaktanácsadó mérnökeinket!