Műanyag tartályok

2021.06.08

A Hidro-Consulting Kft. kínálatában megtalálhatóak különböző anyagú, méretű és kivitelű tartályok. A műanyag gyűjtőtartályok alkalmazhatók szennyvíz, esővíz, ivó- és tűzvíz gyűjtésére.

Műanyag tartályok

Álló- és fekvőhengeres tartályok

Cégünk PP/PE, valamint HD-PE anyagú állóhengeres műanyag tartályokat és fekvőhengeres műanyag tartályokat forgalmaz, felszíni és földbe telepíthető kivitelezésben.

Részletesebb termékismertetésért keresse meg a Termékeink aloldalon a különböző fajtákat:

allohengeres_tartaly_hidroconsulting.jpg  iv-hdpe-muanyag-fekvo-szennyviz-gyujto-tartaly-teto.jpg

Szennyvíz- és csapadékvízgyűjtő és -tisztító rendszereknél alkalmazott műanyag tartályok

A házi szennyvíz- és csapadékvízkezelő rendszerek elengedhetetlen kellékei a műanyag tartályok, melyek feladata elsősorban a víz gyűjtése, de részleges tisztulási folyamat is lezajlik az ülepedés során (mechanikai tisztítás).

Azoknál az ingatlanoknál, ahol nincs csatornára való rákötési lehetőség, két megoldás választható:

  • Zárt szennyvízgyűjtő műanyag tartály telepítése
  • Házi szennyvíztisztító kisberendezés telepítése

Zárt szennyvízgyűjtő műanyag tartály

Ebben az esetben egy műanyag tartály kerül telepítésére. Ebből a lakos egyenértéknek és a felhasználásnak megfelelően évente többször kell elszállítani a szennyvíziszapot arra szakosodott vállalkozóval, nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz befogadására alkalmas szennyvíztisztító telepre.

Házi szennyvíztisztító kisberendezés

Az általunk forgalmazott házi szennyvíztisztító kisberendezésnél az előülepítőként funkcionáló műanyag tartályban a szennyvízből leválasztásra kerülnek a szemcsés, illetve nagyobb méretű anyagok. Az előülepítőből elfolyó, mechanikailag előkezelt szennyvíz a bioreaktorba érkezik. A bioreaktorként funkcionáló műanyag tartályban egy billenő vályú és ahhoz kapcsolódó speciális osztómű biztosítja a szennyvíz lökésszerű adagolását és ezzel a szükséges mennyiségű levegő beszívását. A műanyag töltetű bioreaktorban megtörténik a szerves anyagok lebontása és a szennyvíz nitrifikációja (biológiai tisztítás).

Bild 025.jpg

Tartályok telepítése

Elsősorban talajvíz mentes területeken javasolt a műanyag tartályok telepítése, de speciális műanyag tartályok elhelyezhetők talajvizes területen is. Ilyen esetben szükséges egyeztetni szakértő kollegáinkkal. Cégünk által forgalmazott tartályok a különleges bordázásaikkal egyike a piacon található statikailag legstabilabb műanyag tartályoknak.

 

Lamellás ülepítő tartály

A PE ülepítő tartály egy terelő lapáttal (lamellával) ellátott műanyag tartály, melyből lehetőség van kiszippantani és elszállítani a szennyvíziszapot. A kezelendő szennyvíz nyomottan, vagy gravitációsan érkezik be a tartályba, ahol az elhelyezett lamellák alatt a víz folyási iránya megváltozik és felfelé kezd el áramlani. A speciálisan kialakított túlfolyón távozik a víz a rendszerből. A feláramlás során a szilárd anyagok és az iszap kiülepszik a lamellára, ahonnan folyamatosan visszacsúszik a zsompba. Innen a technológiától függően alkalmanként vagy folyamatosan kerül elvételre az iszap szivattyú segítségével.

clearfox-clarifier-1.png

A ClearFox® lamellás ülepítő egy szennyvíztisztító rendszerbe is integrálható, vagy önálló egységként is alkalmazható. Általános alkalmazásokban a szilárd anyagok eltávolítása vagy szétválasztása a feladata

A ClearFox® lamellás ülepítő telepíthető konténerként, illetve beton- vagy acéltartályokba is beszerelhető. Az előregyártott változatok közül a műanyag tartályos változatott kisseb, míg a konténerizált változatot nagyobb terhelésre ajánljuk.

A ClearFox lamellás ülepítő tartályról részletesebb leírást a Termékek aloldalon találhat.

 

Csapadékvízgyűjtő műanyag tartály

A csapadékvíz gyűjtésének számos előnye van. Egy háztartásban naponta akár 100 liter vezetékes vizet is elhasználhatunk például öntözésre, mosogatásra, mosakodásra és WC öblítésre. Azonban ha gyűjtőtartályokat alkalmazunk az esővíz tárolására, akkor jelentős összegeket megspórolhatunk, mert az így összegyűjtött vizet felhasználhatjuk újra mosáshoz vagy WC tartály feltöltéséhez. Továbbá a háztartásunkat is környezetbaráttá tehetjük azáltal, hogy spórolunk az elhasznált vezetékesvíz mennyiségén. A csapadékvízgyűjtő műanyag tartályok könnyen telepíthetők földfeletti, illetve földalatti elhelyezéssel. A tartályok összekapcsolhatók, így a nagy felhasználók igényeit is képesek kielégíteni. Talajvizes területen a műanyag tartály könnyen felúszhat, így ezekre a területekre speciális csapadékvízgyűjtő tartályok telepítését javasoljuk.

Amennyiben további kérdése lenne, kérjük forduljon bizalommal szakértőink felé!

  • Szennyvíz-, esővíz-, ivóvíz-, tűzivízgyűjtő tartályok: Lukáts Tamás
  • ClearFox lamellás ülepítő tartály: Sóstai Bálint