5 dolog, amit megtehetsz a klímaváltozás ellen

2022.11.11

Megmutatjuk mit tehet az átlag ember a klímaváltozás ellen, és mivel segítjük mi, ezt a közös célt!

5 dolog, amit megtehetsz a klímaváltozás ellen

Megmutatjuk mit tehet az átlag ember a klímaváltozás ellen, és mivel segítjük mi, ezt a közös célt!

1. Minden a maga helyére!

A túlzott fogyasztás egyik szomorú eredménye a túlzott szeméttermelés. A legtöbbet hallott tanácsot azonban nem eléggé lehet hangsúlyozni. Minden, ami újrahasznosítható (papír, műanyag, üveg) a megfelelő tárolóba kell dobjuk! Minden kicsi számít, és ha csak egy ember is csinálja, akkor is érdemes figyelni rá. Emellett a szelektív hulladékgyűjtéssel jobban megismerheted a szokásaidat is. Láthatod ugyanis, hogy a mindennapi tevékenységeid során milyen fajta hulladékból és mennyit termelsz. Már csak ennek tudatában, még tudatosabban tudod tenni a mindennapi dolgaid.

Névtelen terv (59).png
A jó döntésekhez:

       HIDRO-PIPE

2. Felejtsd el az egyszer használatos dolgokat!

Odakell figyelni arra, hogy olyan tárgyaink legyenek, amiket többször is fel lehet használni. Sajnos nagyon sok egyszerhasználatos dolgot dobunk ki a szemétbe, amik szennyezik a környezetünket és annak élővilágát. A kávézóba vigyünk saját utazóbögrét eldobható papírpoharak helyett. A boltokba vigyél saját zacskót, a műanyag zacskók helyett. A gyorséttermekben nyugodtan használj saját evőeszközt. Ez csak néhány a sok olyan dolog közül, amiket könnyen betudsz iktatni a mindennapjaidba és sokkal környezetbarátabbak, mint a jelenlegi megoldások. Ezek mellett számos egyéb termékből is létezik mosható változat, például pelenkákból, betétekből, törlőkendőkből, zsebkendőkből.

 

Az újratervezéshez:
 

3. Biciklire fel!

A felgyorsult világban mindenki autóval vagy közlekedési eszközzel járja be a várost. Térj vissza az alternatív mozgási formákhoz. Számtalan olyan eszköz van, ami nem károsítja a környezetet, sőt még te is egészségesebbé válhatsz tőlük. Ilyen a biciklizés, sétálás, rollerezés de akár a kocogás is. De nem csak az autó az egyedüli bűnös az üvegházhatású gázok kibocsátásért. A kerozint égető repülők szintén rengeteg szén-dioxidot termelnek. Éppen ezért mérlegeld, hogy milyen gyakran ülsz repülőre, hogy világot láss. Mivel manapság a repülés már nem kifejezetten számít luxusnak, fontos a tudatosság és a saját határaink kijelölése.

 

Névtelen terv (60).png
A poros bicikli felújításához:
 

4. Használj minél kevesebb papírt!

Tudtad, hogy 1 tonna fehér papír előállításához 1700 kg fa (kb. 15-17 db fa kivágása) szükséges? A túlzott fakivágás rengeteg faj kihalását okozza évről évre, ezzel csökkentve a biológiai sokszínűséget. Jobb, ha elkezded minél jobban kiszorítani a papírt az életedből. A mai világban nagyon egyszerű csak előkapni egy telefont vagy egy tabletet és jegyzetelni. Minek írnád fel a bevásárlólistát egy cetlire, mikor ugyanezt megteheted a telefonodon is? Az egyetemi órák jegyzetelése is sokkal egyszerűbb egy laptopon mint a füzetbe. Olvass e-könyveket! Már léteznek a piacon úgynevezett intelligens jegyzetfüzetek is, amelyek papírlapjait írás után könnyedén letörölhetjük egy vizes ronggyal, így minden egyes alkalommal „tiszta lappal” kezdhetünk. Ha mindenféleképpen muszáj papírt használnod, akkor pedig használd ki azt minél jobban. Írj mindkét oldalára, majd pedig, ha már nincs rá szükséged, hasznosítsd újra!

 

A legfontosabb gondolatokhoz:
 

5. Mutass példát!

A személyes felelősségválallás és a példamutatás az egyik legerősebb eszköz, hogy változást indíts el a szűkebb, majd tágabb környezetedben.

A Hidro-Consulting Kft. ezt a célt tűzte ki maga elé. Szolgáltatásaival és termékeivel nemcsak a vásárlói szükségleteit elégíti ki, de a környezetét is. Környezetkímélő technológiákkal biztosítjuk a biodiverzitás fenntartását, a környezet védelmét, és a te elégedettségedet!